Vitnos, Alex och hunden Johan på vift!

Alex & Vitnos!djuren i fönster

Projekt Nallar på vift

Just nu arbetar vi i 3.an med olika länder, världsdelar och kartan. Vi är alla lika nyfikna varje gång vi går in på bloggens statistik och kikar efter nya besökare från andra länder och världsdelar. Vi har bland annat fått besök både från Algeriet, Hawaii, Spanien, Kanarieöarna, Tyskland och våra nordiska grannländer! En av eleverna frågade en dag om vi inte kunde skicka iväg en nalle ut i världen med en lapp runt halsen med ett meddelande på engelska och en mailadress för att se om vi kunde få hälsningar från ännu fler länder. Mailadressen skulle gå till oss och på lappen skulle det stå en vänlig uppmaning om att den som hittade gosedjuret gärna fick ta en bild på gosedjuret i det land där den befann sig och sedan skriva några rader till oss. Sedan skulle det vara dags för gosedjuret att resa vidare! Klasskompisarna hakade direkt på och flera erbjöd sig att donera ett gammalt mjukisdjur som de inte längre lekte med. Det här tyckte både klasskompisarna och vi vuxna var en bra idé! Vi kom överens om att de som ville fick ta med sig ett gammalt gosedjur som de ville donera till skolan. I skolan fick eleverna sedan diskutera olika frågor om hur vi skulle gå tillväga. Efter gruppdiskussioner hade klassen kommit fram till att:

  • De ville skicka iväg två gosedjur ut i världen för att öka chanserna att få svar.
  • En av nallarna skulle får börja sin resa på Arlanda och det andra skulle sättas någonstans i Sverige där det fanns många människor. Tex. på en busstation eller tågstation.
  • De ville rösta fram vilka gosedjur som skulle få ut och resa.
  • Alla gruppers förslag på namn till djuren skulle lottas fram .

 

Varje grupp fick också lämna ett förslag på vad som skulle stå på lapparna runt gosedjurens halsar och Charlotte satte sedan ihop ett förslag efter att ha läst igenom de olika bidragen. Klassens engelsktalande elever översatte sedan texten till engelska.

Onsdagen den 8 mars 2017 fick kaninen Vitnos följa med hem till Charlottes syster Anna för att dagen därpå få följa med i hennes resväska till Arlanda. Nu återstår det att se var Vitnos hamnar…

Fredagen den 10 mars 2017 var det dags för lilla hunden Alex att lämna Brännkärrsskolan. Alex fick krypa ned i Alvas ryggsäck och vi väntar med spänning på att få höra var denna lilla hund kommer dyka upp någonstans!

lapp

Här läser du mer om Vitnos resa ute i världen:

Vitnos har nu påbörjat sin resa!

Vi har fått mail!

Här läser du mer om Alex resa ute i världen:

Första mailet från Alex

 

28 April 2017

Då vi inte har fått så många livstecken från varken Vitnos eller Alex önskade eleverna att skicka iväg ett tredje gosedjur ut i världen. Den här gången ville eleverna att gosedjuret skulle överlämnas direkt till en person och inte bara ställas någonstans. Det tredje gosedjuret som nu ska få se världen är hunden Johan.

image

Tredje gången gillt…

Hunden Johan har nu påbörjat sin resa

Hälsningar från Europa!

Dags att åka vidare…